Το Δράν

ΠΟΣΟ ΟΜΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ;

Πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 23 Αυγούστου είχαμε την ημέρα μνήμης των θυμάτων των ολοκληρωτικών και απολυταρχικών καθεστώτων, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται σκόπιμα στα θύματα του Εθνικοσοσιαλισμού ( πιο γνωστού ως ναζισμός ή χιτλερισμός ) και στον «Σταλινισμό» ( μία έννοια τεχνητή μιας που ουδέποτε ο Ιωσήφ Στάλιν δεν δημιούργησε δική του ιδεολογική παραφυάδα ). Είναι μία σκόπιμη εξομοίωση του Ναζισμού με τον Κομμουνισμό. Πόση ιστορική βάση έχει όμως κάτι τέτοιο που σκόπιμα ο Δυτικός φιλελεύθερος κόσμος προωθεί από την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου το 1945; Το να μελετάς τα άδυτα της ιστορίας, ιδίως τέτοια ζητήματα που εμπλέκουν πολιτικές ιδεολογίες, είναι πάντα επικίνδυνο μιας που ο κίνδυνος να χαρακτηριστείς «κομμουνιστής», «ναζί» κλπ είναι πάντα ορατός, από τους επικριτές σου.

γελοιογραφία που απεικονίζει τον Στάλιν ( αριστερά ) και τον Χίτλερ ( δεξιά ) αγκαλιά.

Η μέρα αυτή δεν επιλέχθηκε τυχαία, το 1939 στις 23 Αυγούστου υπογράφεται το Σύμφωνο μη επίθεσης Ρίμπεντροπ-Μολότοφ ( από τα επώνυμα των δύο υπουργών εξωτερικών της Ναζιστικής Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης αντίστοιχα ). Από το 1945 έως σήμερα αυτό το σύμφωνο χρησιμοποιείται από τη δυτική προπαγάνδα ως το αποδεικτικό στοιχείο πως ναζισμός και κομμουνισμός υπήρξαν σύμμαχοι και μαζί αιματοκύλησαν τον κόσμο. Ισχύει κάτι τέτοιο; Η απάντηση είναι όχι. Το σύμφωνο αυτό υπογράφτηκε σε μία εποχή όπου ο Χίτλερ ήθελε να εισβάλλει στη Πολωνία αλλά φοβούνταν μία πιθανή έκρηξη ενός διμέτωπου πολέμου όπως συνέβη στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Από την άλλη ο Στάλιν γνωρίζοντας ότι αργά ή γρήγορα ο Χίτλερ θα επιτεθεί στην Σοβιετική Ένωση ( όποιος έχει διαβάσει το βιβλίο του Χίτλερ «ο Αγών Μου» γνωρίζει ότι σχεδόν δέκα χρόνια πριν πάρει την εξουσία ο Χίτλερ έγραφε πως ήθελε να επιτεθεί στην Σοβιετική Ένωση για να υποτάξει εδάφη που θα παρήγαγαν πρωτογενές πλούτο για τους Άριους Γερμανούς ) ήθελε να μετακινήσει την βιομηχανική δύναμη της χώρας του στα Ουράλια Όρη για να μη πέσουν σε ξένα χέρια σε περίπτωση εισβολής και να προετοιμάσει τον στρατό του. Αυτή η τακτική δικαιώθηκε μερικά χρόνια αργότερα όταν ο Κόκκινος Στρατός θα συνθλίψει τον ναζισμό.

στιγμιότυπο της υπογραφής του συμφώνου Ρίμπεντροπ-Μολότοφ, 23 Αυγούστου 1939

Συνεπώς βλέπουμε πως το σύμφωνο αυτό δεν ήταν κάποια συμμαχία, απλά εξυπηρετούσε τα συμφέροντα και των δύο μεριών εκείνη τη χρονική περίοδο. Υπάρχουν αναφορές για ένα μυστικό πρωτόκολλο διαμελισμού της Πολωνίας και σφαίρες επιρροής σε Φινλανδία και Λιθουανία αλλά κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται πουθενά. Είναι όπως η περιβόητη μεταπολεμική συμφωνία των ποσοστών μεταξύ των Στάλιν-Τσώρτσιλ σύμφωνα με την οποία χωρίστηκαν τα Βαλκάνια σε σφαίρες επιρροής, μόνη πηγή ότι έγινε ποτέ κάτι τέτοιο όμως είναι το ημερολόγιο του Τσώρτσιλλ. Δυστυχώς, το τελευταίο χρησιμοποιείται ως πηγή ακόμα και σε ακαδημαϊκούς κύκλους.

Τι υποτίθεται όριζε η συμφωνία των ποσοστών του Στάλιν και του Τσώρτσιλλ

Κυρίως όμως η δυτική προπαγάνδα εμμένει σκληρά σε εκατομμύρια νεκρών που προκλήθηκαν από τα δύο καθεστώτα. Πόσο ισχύει όμως κάτι τέτοιο; Για το όνομα του Στάλιν έχουμε ακούσει διάφορα δυσθεώρητα ποσοστά νεκρών ανθρώπων που κυμαίνονται από τα πιο μετριοπαθή της τάξεως των 40 εκατομμυρίων και φτάνουμε έως και τα 80 εκατομμύρια νεκρών από τη δικτατορία Στάλιν. Την ίδια στιγμή που ο Χίτλερ «χρεώνεται» με περίπου 12-20 εκατομμύρια νεκρών. Αυτά τα στατιστικά αλήθεια από που έχουν προκύψει; Για τον Χίτλερ γνωρίζουμε με το Ολοκαύτωμα αλλά για τον Στάλιν; Την ίδια στιγμή που γνωρίζουμε πως στα χρόνια του Στάλιν υπήρξε πληθυσμιακή αύξηση από 160 εκατομμύρια σε 168 εκατομμύρια  μόνο το 1930-1933. Ενώ ο πληθυσμός της Σοβιετικής Ένωσης έφτασε τα 196 εκατομμύρια το 1941 στη τελευταία καταμέτρηση που έγινε πριν την επίθεση των Ναζί στην ΕΣΣΔ με την επιχείρηση Μπαρμπαρόσα κατά τη διάρκεια του οποίου πολέμου η ΕΣΣΔ θρήνησε 27 εκατομμύρια στρατιώτες και αμάχους!!! Το 70% των ανθρώπων της ΕΣΣΔ που ήταν 18 χρονών όταν ξεκίνησε ο πόλεμος δεν επιβίωσε ως το τέλος του. 27 εκατομμύρια σοβιετικοί πέθαναν στον πόλεμο αυτό ενάντια στο φασισμό για να μπορεί η Δύση σήμερα να αποκαλεί ότι Ναζί και Σοβιετικοί ήταν το ίδιο. Μεταπολεμικά έως το 1959 η ΕΣΣΔ κατόρθωσε να ανατρέψει ξανά αυτά τα νούμερα και με τη πληθυσμιακή αύξηση της να ξαναγυρίσει στα προπολεμικά επίπεδα. Συνεπώς σε όλη τη διάρκεια του Στάλιν βλέπουμε πληθυσμιακή αύξηση. Η Τσαρική Αυτοκρατορία το 1917 ( έτος επανάστασης ) αριθμούσε πληθυσμό 126 εκατομμυρίων ενώ το 1930 ο Στάλιν είχε 160 εκατομμύρια και με λιγότερα εδάφη. Κατά μέσο όρο ο πληθυσμός αυξάνονταν περισσότερο από 2 εκατομμύρια ανά έτος. Τα 40-80 εκατομμύρια νεκρών από που προκύπτουν;

διάγραμμα της δημογραφικής εξέλιξης της ΕΣΣΔ που αποδεικνύει ότι υπήρχε πληθυσμιακή αύξηση με εξαίρεση μόνο το 1920 στα χρόνια του Ρωσσικού εμφυλίου και το 1941 στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επόμενη παρομοίωση είναι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί με τα περιβόητα «Γκουλάγκ» της ΕΣΣΔ. Εδώ πρέπει να πούμε ότι κυρίως αυτά που αναφέρονται ως Γκουλάγκ ήταν σωφρονιστικά ιδρύματα ποινικών που υποβάλλονταν σε εργασία ( κάτι που εφαρμόζεται σε «πολιτισμένες» χώρες και σήμερα ). Κυρίως όμως οι κρατούμενοι ήταν ποινικοί. Αντικαθεστωτικοί υπήρχαν όμως ομιλούμε για άτομα με ανατρεπτικές δράσεις. Το μεγαλύτερο παράδειγμα είναι ο συγγραφεύς του βιβλίου «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ» που αποτελεί «Βίβλο» στον Δυτικό κόσμο. Ο Σολζενίτσιν ήταν σοβιετικός που το 1945 φυλακίστηκε εν καιρώ πολέμου επειδή προσπάθησε να δημιουργήσει μία αντισοβιετική οργάνωση με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος ( μία σύλληψη που σε κάθε χώρα θα δικάζονταν ως προδοσία εν καιρώ πολέμου για τη Δύση μεταφράστηκε ως σκληρή σταλινική εκδίωξη ). Είναι αστείο να ομιλούμε για πολιτικούς κρατούμενος στην ΕΣΣΔ ενώ τα ίδια χρόνια σύμφωνα με αρχεία της CIA στις ΗΠΑ του Χάρρυ Τρούμαν υπήρξαν περισσότεροι πολιτικοί κρατούμενοι ( κομμουνιστές, φιλοσοβιετικοί, ακόμα και απλοί μετριοπαθείς μεταρρυθμιστές ) από ότι στην ΕΣΣΔ του Στάλιν. Τα αρχεία της CIA λένε ξεκάθαρα πως δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν πως στα Γκουλάγκ υπήρχαν πολιτικοί κρατούμενοι. Η δήθεν γενοκτονία των Ουκρανών του Γολοντομόρ το 1932-1933 αποδομείται με λίγα λόγια. Υποτίθεται πως ο Στάλιν λιμοκτόνησε τους Ουκρανούς επειδή ήταν αντικαθεστωτικοί. Το 1924 όλες οι σοβιετικές σοσιαλιστικές δημοκρατίες ενώθηκαν υπό την ΕΣΣΔ με δημοψηφίσματα. Άρα εφόσον οι Ουκρανοί ενώθηκαν με τη θέληση τους γιατί ο Στάλιν να τους λιμοκτονήσει; Επίσης στο δημοψήφισμα του 1991 για τη διατήρηση της ΕΣΣΔ το 70.2% των Ουκρανών ψήφισαν υπέρ της διατηρήσεως. Αλήθεια μετά από μία γενοκτονία ποιος θα ψήφιζε υπέρ; Είναι σαν να λέμε πως το 1948 στο νεοσύστατο Ισραήλ το 70.2% των Εβραίων θα ψήφιζαν τον Χίτλερ για Πρόεδρο της χώρας τους.

Το δημοψήφισμα του 1991 στο οποίο η πλειοψηφία των σοβιετικών πολιτών ψήφισε υπέρ της συνέχισης της Σοβιετικής Ένωσης και του σοσιαλιστικού οικονομικού μοντέλου όμως λίγους μήνες αργότερα προδόθηκε.

Φτάνουμε λοιπόν στο ερώτημα πως Στάλιν και Χίτλερ ήταν το ίδιο πράγμα; Οδήγησε ο Στάλιν εκατομμύρια ανθρώπων σε θαλάμους αερίων επειδή ήταν Εβραίοι, Ρομά, ανάπηροι, Σλάβοι, αντικαθεστωτικοί κλπ; Οδήγησε ο Στάλιν την ανθρωπότητα σε έναν δεύτερο αιματηρό παγκόσμιο πόλεμο; Κάθε χώρα παρουσιάζει την αντίπαλη μεριά ως το χειρότερο δυνατό. Και στο ανατολικό μπλοκ σύμφωνα με μαρτυρίες πίστευαν οι πολίτες ότι η Γερμανία είχε ναζισμό έως και το 1991. Κάθε μεριά «ρίχνει λάσπη» για την αντίπαλη. Όμως το 2022 δεν υπάρχουν μεριές πλέον. Ο Φιλελευθερισμός εδώ και 30+ χρόνια έχει νικήσει και συνεπώς ό,τι μαθαίνουμε και διαβάζουμε είναι αυτά που εγκρίνονται από τη δική του οπτική.  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το βιβλίο του Τζορτζ Όργουελλ «η φάρμα των ζώων» που δείχνει τις άλλες φάρμες να δυσφημούν την επαναστατημένη φάρμα των ζώων στα ζώα τους με ψέμματα περί πείνας , βασανιστηρίων και κανιβαλισμού με στόχο να τα αποτρέψουν από παρόμοιες ενέργειες.

ΠΗΓΕΣ

https://en.wikipedia.org/wiki/Molotov%E2%80%93Ribbentrop_Pact

https://en.wikipedia.org/wiki/1991_Soviet_Union_referendum

Σημαντικό να δούμε για τα ίδια τα αρχεία της CIA που αποδομούν τη δυτική προπαγάνδα http://www.katiousa.gr/apopseis/otan-i-idia-i-cia-apodomei-ton-mytho-ton-gkoulagk/