Το Δράν

Τομέας Οργανωμένης Δράσης Νέων

Ο πιο ολοκληρωμένος χώρος έκφρασης των νέων στην Ελλάδα.

Σήμερα λοιπόν ,στις 6 Ιουλίου, ιδρύεται το Δράν, ο Τομέας Οργανωμένης Δράσης Νέων. Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που αυτό το πρότζεκτ επιτέλους άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά, καθώς η ανάπτυξη της ιστοσελίδας απαιτούσε πολύ χρόνο και κόπο, εφόσον επιθυμούσα η πλατφόρμα που θα φιλοξενούσε το Δράν να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλική απέναντι στον χρήστη, ώστε οι νέοι να μπορούν να εκφραστούν όπως τους αξίζει.

Η σωστή ερώτηση ωστόσο είναι «τι είναι το Δράν;». Το Δράν φιλοδοξεί να γίνει ο πιο ολοκληρωμένος χώρος έκφρασης των νέων στην Ελλάδα. Αφού δημιούργησα το MokasOpinion άρχισα να αναρωτιέμαι πώς μπορεί πράγματι να εκφραστεί κάποιος που είναι νέος, όπως εγώ, χωρίς να διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία για να ιδρύσει την ιστοσελίδα του ( η ακόμη και τους οικονομικούς πόρους, παρόλο που με τις σωστές γνώσεις το κεφάλαιο που απαιτείται είναι μηδαμινό για τη δημιουργία ενός άρτιου ιστότοπου). Γι’ αυτό λοιπόν ξεκίνησα μια έρευνα, προσπαθώντας να ανακαλύψω κάποια ιστοσελίδα η οποία θα μου έδινε την ευκαιρία να γράφω άρθρα σε αυτήν χωρίς καμία εμπειρία και με ευελιξία(διότι δεν διέθετα πολύ ελεύθερο χρόνο). Σε καμία περίπτωση δεν ανακάλυψα κάποιον ιστότοπο ο οποίος να μου παρέχει αυτή τη δυνατότητα είτε επειδή χρειαζόταν να ανήκω σε κάποια « κάστα» για να συμμετάσχω είτε επειδή ήταν απαραίτητο να έχω κάποια εμπειρία. Έτσι λοιπόν μου γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργηθεί ένας χώρος όπου οι νέοι θα μπορούν να γράφουν τις απόψεις τους. Στη συνέχεια ωστόσο διαπίστωσα πως δεν είναι απαραίτητο ο χώρος αυτός να αποτελεί μόνο έναν ιστότοπο με άρθρα από νέους. Γιατί να μην φιλοξενεί τα έργα νεαρών φωτογράφων, καλλιτεχνικές δημιουργίες ακόμη και μουσικά έργα; Έτσι λοιπόν Το Δράν είναι μια οργάνωση με πολλές διαστάσεις, χωρίς να περιορίζεται μόνο σε μια. Οι διαστάσεις αυτές με την πάροδο του χρόνου και με τον πολλαπλασιασμό των μελών μας θα αυξηθούν. Για παράδειγμα ενδιαφέρουσα θα ήταν και η δημιουργία ενός web radio μέσα στον ιστότοπο του Δράν, το οποίο θα φιλοξενούσε εκπομπές των μελών μας. Ωστόσο αυτά είναι μελλοντικά πλάνα. Ας εστιάσουμε στο παρόν.

Το Δράν για να υλοποιήσει το όραμα του χρειάζεται τη συμμετοχή όλο και περισσότερων νέων, οι οποίοι με τις δημιουργίες τους θα εμπλουτίσουν την ιστοσελίδα μας. Το Δράν εξάλλου για τους νέους δημιουργήθηκε. Γι’ αυτό αν είσαι νέος μη διστάσεις να υποβάλλεις την αίτησή σου για να γίνεις μέλος μας, καθώς θα μπορείς να εκφραστείς δημιουργικά, μαζί με άλλους συνομηλίκους σου, χωρίς καμία δέσμευση. Σου αρέσει να γράφεις άρθρα, ποιήματα, λογοτεχνικά κείμενα ή έστω θα σου άρεσε να δοκιμάσεις; Αν ναι γίνε μέλος του Δράν, καθώς σου προσφέρει τη δυνατότητα να τα κάνεις όλα αυτά χωρίς καμία δέσμευση! Το ίδιο ισχύει και για το αν σου αρέσει η φωτογραφία, η τέχνη κ.λπ. Αν έχεις στο μυαλό σου και κάτι άλλο το οποίο θα μπορούσε να συμπεριλάβει το Δράν, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας, κάθε νέα ιδέα είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη!

Αξίζει να σημειωθεί πως το Δράν δεν θα φιλοξενεί μόνο τις δημιουργίες των μελών του αλλά ταυτόχρονα θα προσπαθήσει να οργανώσει και εθελοντικές δράσεις, βοηθώντας έτσι να σχηματιστεί και μια πιο θετική εικόνα για τους νέους μέσα στην κοινωνία μας. Βέβαια για να είμαστε ρεαλιστές ο τομέας των δράσεων θα αργήσει να ενεργοποιηθεί ουσιαστικά, εφόσον πρώτον πρέπει πρώτα να συγκεντρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός μελών μέσα στο Δράν και κατά δεύτερον είναι αναγκαίο πρώτα τα μέλη του Δράν να εξοικειωθούν μεταξύ τους και στη συνέχεια να προβούν σε δράσεις συλλογικά και οργανωμένα.

Με λίγα λόγια ελπίζω πως οι συνομήλικοί μου θα αδράξουν την ευκαιρία και θα γίνουν και αυτοί μέλη του Δράν, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που τους προσφέρει η πλατφόρμα μας στο έπακρο. Η αρχή θα είναι δύσκολη, ωστόσο όσο περισσότερο διευρυνόμαστε, τόσο πιο κοντά θα βρισκόμαστε στην εκπλήρωση του σκοπού και του οράματός μας. Καλή μας αρχή λοιπόν.