Το Δράν

Τάσος Ξιαρχό

«Κανόνες ντυσίματος και το απαγορευμένο ριγέ μπλουζάκι»

  Ιδιαίτερο προβληματισμό έχει προκαλέσει στο κοινωνικό σύνολο η άποψη του γνωστού « influencer » « Τάσου Ξιαρχό» , για τις ενδυματολογικές επιλογές των ανθρώπων με παραπανίσια κιλά. Ο ίδιος , συγκεκριμένα, σε μία βραδινή του έξοδο , βιντεοσκόπησε μία γυναίκα χλευάζοντάς την , καθώς φορούσε ριγέ μπλουζάκι και δε διέθετε , κατά την προσωπική του άποψη, τις κατάλληλες προϋποθέσεις – αναλογίες .

   Το περιστατικό αυτό , δυστυχώς , αποτελεί την σκληρή πραγματικότητα της κοινωνίας στην οποία όλοι μετέχουμε και έχουμε ευθύνη . Ανάλογα ρατσιστικά σχόλια κυριαρχούν στην κοινωνία καθημερινά και ποικίλες κοινωνικές ομάδες , λόγω της ιδιατερότητάς τους, γίνονται μη αποδέκτες . Η «πηγή» του κακού βρίσκεται στην άκριτη μίμηση των αρνητικών προτύπων από το χώρο του θεάματος . Οι προσωπικότητες αυτές προβάλλουν στα άτομα λανθασμένες αξίες και ιδανικά με αποτελέσματα , κυρίως οι νέοι  , να νιώθουν το συναίσθημα της ανασφάλειας και της μη ικανοποίησης του εαυτού τους . Τα λανθασμένα πρότυπα αποκτούν αιφνιδίως φήμη και δεν προσφέρουν τίποτα ουσιώδες πέρα από την έκθεση της προσωπικής τους ζωής και την υποτίμηση των ατόμων που δεν πληρούν τα «ιδανικά» κριτήρια .

Πώς θα ήταν η ζωή μας , άραγε , αν επηρεαζόμασταν θετικά από τα κοινωνικά πρότυπα ; Σίγουρα είναι μια  ερώτηση που η απάντηση είναι μονόδρομος… η ζωή μας θα ήταν εντελώς διαφορετική . Είναι καιρός ,λοιπόν, να αναθεωρήσουμε τις αξίες μας ,να οξύνουμε την κριτική μας σκέψη και να υιοθετήσουμε έναν ορθό τρόπο συμπεριφοράς !

Η διαφορετικότητα είναι αυτή που μας ενώνει και κάνει τον καθένα μας μοναδικό . Οι προσωπικές μας επιλογές είναι αυτές που μας διαφοροποιούν από το κοινωνικό σύνολο και μας αποτρέπουν από τη δημιουργία μιας μονότονης ομοιομορφίας .