Το Δράν

Ποδόσφαιρο στην κόβιντ εποχή

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ COVID-ΕΠΟΧΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ…

Ποδόσφαιρο…άθλημα δημοφιλές και αγαπημένο.. Η “στρογγυλή θεά” έχει τους περισσότερους λάτρεις παγκοσμίως.

Στην covid εποχή το ποδόσφαιρο περνάει κρίση. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εν προκειμένω, έχει να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις. Πέρα από το πάγιο ζήτημα της υλικοτεχνικής υποδομής και του γηπεδικού προβλήματος, έρχεται τώρα αντιμέτωπο με περιορισμούς και απαγορεύσεις, τις οποίες υφίστανται φίλαθλοι και ποδοσφαιριστές.

Ως ποδοσφαιριστής σε ερασιτεχνικό Σωματείο και συναναστρεφόμενος με άλλους ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας, καταθέτω την αγωνία μας για το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Την περσινή σεζόν ήρθαμε αντιμέτωποι με κλειστά γήπεδα και χώρους άθλησης. Οι συνέπειες, κυρίως οι ψυχικές, πολλές. Επιστημονικές μελέτες που βγαίνουν στο φως δείχνουν ότι επιδεινώθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι αγχώδης διαταραχές εξ αιτίας αυτών των περιορισμών. Είναι φανερή η ανάγκη για άθληση, εκτόνωση, ψυχαγωγία. Κρατηθήκαμε μακριά από ανοιχτούς χώρους άθλησης. Επανήλθαμε, οι περισσότεροι με μεγαλύτερο ζήλο και ενθουσιασμό. Υπό νέες συνθήκες όμως.. Στην ποδοσφαιρική μας ζωή κάτι αλλάζει. Ελεγχόμενη η πρόσβαση στα γήπεδα, περιορισμένος αριθμός φιλάθλων στις κερκίδες, πλήρης καταγραφή των στοιχείων μας για το ενδεχόμενο ιχνηλάτησης σε περίπτωση θετικού κρούσματος, απαγόρευση πανηγυρισμών, tests … και πάλι tests για τις προπονήσεις μας και τους αγώνες.

Τα ζητήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε για να αθληθούμε ! αρκετά. Βασικό είναι το οικονομικό κομμάτι. Καλούμαστε να καλύψουμε το κόστος των test κάθε εβδομάδα και το ποσό δεν είναι μικρό για τους περισσότερους. Το άλλο είναι ο φόβος. “Αν βρεθεί κάποιος θετικός στον covid?” Τα επακόλουθα: καραντίνα, ιατρικοί έλεγχοι…και πάει λέγοντας..

Στην πόλη μου, το Περιστέρι, τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, 15 στον αριθμό, καλούνται και αυτά να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις. Να σταθούν όρθια, να επιβιώσουν, να συνεχίσουν να δίνουν πνοή στο ποδόσφαιρο, στην άθληση της νεολαίας της πόλης μας. Σωματεία που έχουν γράψει ιστορία, που έχουν αντέξει στο πέρασμα τόσων χρόνων, που ο φίλαθλος κόσμος του Περιστερίου τα στηρίζει και θα εξακολουθήσει να τα στηρίζει. Με σωστή πολιτική και οργάνωση θα καταφέρουν να κρατήσουν κοντά τους φιλάθλους και αθλητές.

Με προσοχή, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα και αποφεύγοντας τις υπερβολές, θα πορευτούμε μέχρι να περάσει η δύσκολη αυτή συγκυρία. Να διώξουμε το φόβο μέχρι να νιώσουμε πάλι ελεύθεροι μέσα στα γήπεδα.

Γιατί ο φόβος δεν χωράει στο ποδόσφαιρο!