Το Δράν

Ανθρώπινες σχέσεις

Ελα, φιλακια

«Κλείσε, θα σε πάρω εγώ ». Η δική μου απάντηση στα δικά σας ΄Διαβάστηκε΄. Ότι τί;! Ότι μού κάνεις κάτι με το να με αφήνεις στο ‘Διαβάστηκε’, ότι με μειώνεις ή ότι με γειώνεις; Η αλήθεια είναι πως ναι· μού κάνεις κάτι. Με ελέγχεις. Με ελέγχεις, διότι σου επιτρέπω να επηρεάσεις έστω για λίγο τη διάθεσή μου (μέγα λάθος). Αναρωτιέμαι «Γιατί φέρεται έτσι αυτός/αυτή;» και τελικά σου δίνω όση αξία σου λείπει μονάχα με τις σκέψεις που κάνω για ‘σένα τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Τί είναι τελικά το ‘Διαβάστηκε’; Μήπως είναι νέα τάση στη μόδα που ακολουθούν όσοι δεν εκτιμούν τον ίδιο τους τον εαυτό; Γιατί τον εαυτό τους εκθέτουν, αυτό κάνουν! Καθίστε να το συζητήσουμε λιγάκι.

Θέλω πραγματικά να μου απαντήσει κάποιος που αφήνει κόσμο στο ‘Διαβάστηκε’, γιατί το κάνει;! Ανοίγει το μήνυμα και ξεχνά να απαντήσει, διότι συνέβη κάτι άλλο; Ανοίγει το μήνυμα και δεν έχει ιδέα τί να απαντήσει; Μήπως με αυτόν τον τρόπο δείχνει ανωτερότητα, αδιαφορία ή μήπως δεν το ‘έχει’ καθόλου με την τεχνολογία; Ό,τι και αν είναι από τα παραπάνω, ας μου το πει!

Μην μπερδεύεστε! Δεν αναφέρομαι σε ‘Διαβάστηκε’ από άτομα άγνωστα ή που δε μας ενδιαφέρουν στο ελάχιστο. Αναφέρομαι σε άτομα γνωστά, που έχουμε αναπτύξει μια Χ σχέση στην ‘έξω’ ζωή, που δεν έχουμε τσακωθεί και που δεν έχουν καμία απολύτως δικαιολογία για αυτήν τη συμπεριφορά. Τί προσπαθούν, λοιπόν, να μας αποδείξουν; Θα σας απαντήσω ευθύς αμέσως.

Προσπαθούν (ούτε αυτό δεν κάνουν καλά) να μας δείξουν το μεγαλείο τους!!! Το μεγαλείο της αγένειας και της αδυναμίας τους ! Διότι είναι αγένεια όταν συμβαίνει αυτό επαναλαμβανόμενα και αδικαιολόγητα. Διότι είναι αδυναμία να μην μπορείς έστω από ένα απρόσωπο μήνυμα να αντιμετωπίσεις τον άλλον.

Για να μην παρεξηγηθώ, κάνω λόγο για μηνύματα του τύπου «Θα βρεθούμε; Αν ναι, πού, τί ώρα;» και όχι σε ατέρμονες συζητήσεις. Κάνω, επίσης, λόγο για μηνύματα ως απάντηση σε ήδη απεσταλμένα μηνύματα των ‘Διαβάστηκε’ φίλων μας (περίπλοκο αυτό).

Για να καταλάβω : μου στέλνετε, σας απαντώ και μετά τί; Δε σας ενδιαφέρει η απάντησή μου ;! Τότε μη στέλνετε εξ’ αρχής. Μην μπαίνετε καν στον κόπο να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Θα μου πείτε «Εσύ γιατί επιμένεις; Γιατί ασχολείσαι με τον καθένα που σε ‘γράφει’ έτσι;». Δικαίως θα αναρωτηθείτε δηλαδή.

Ασχολούμαι επειδή νοιάζομαι. Πρόκειται για άτομα, όπως είπα παραπάνω, με τα οποία έχουμε αναπτύξει μια κάποια σχέση. Γι’ αυτό, λοιπόν, ασχολούμαι και ‘χαλάω τη ζαχαρένια’ μου (Να παρ’ τα!) .

Είναι ενοχλητικό, ξέρετε, να είσαι με κάποιον/κάποια  ατελείωτες ώρες, να μιλάτε για σοβαρά και ουσιαστικά θέματα, να βγαίνετε, να πίνετε, να ‘μπαίνετε’ σιγά σιγά ο ένας στη ζωή του άλλου και την επόμενη ημέρα· ναααα…..ένα ‘Διαβάστηκε’ όλο δικό σου.

Να πω πως έγινε μία φορά, να το δεχτώ. Έγινε και δεύτερη και τρίτη, πάλι το δέχτηκα. Τις επόμενες φορές απλά απογοητεύεσαι -έχω και υψηλές προσδοκίες τρομάρα μου- , ενώ παράλληλα σε ‘τρώει’ μέσα σου να δεις μέχρι πού θα το φτάσει ο άλλος, στις πόσες καίγεται δηλαδή;! Πού καταλήγουμε ;  Στο « Τα ζητάει ο οργανισμός μας ».

Το καλύτερο; Το καλύτερο είναι όταν ξεκινήσουν οι δικαιολογίες, αν έχουμε την τιμή να κάνουν την εμφάνισή τους. Έρχεται ο άλλος και σου λέει κατά λέξη : «Σόρρυ που δεν απαντώ, απλά τον τελευταίο καιρό έχω πολύ βαρύ πρόγραμμα και δεν προλαβαίνω τίποτα.». Α ΜΠΑ;  Τα στόρυ πώς και τα βλέπετε; Για να στέλνετε παράλληλα μηνύματα σε κοινούς φίλους και γνωστούς πού βρέθηκε ο χρόνος;( Δεν περιμένατε να το μάθω; ). Τα σκέφτεστε μόνοι σας όλα αυτά ή σας βοηθάει και κανείς άλλος; (Εμάς βρήκατε; )

Οριακά δίνω ελαφρυντικό σε όσους πραγματικά δεν το ‘έχουν’ με την τεχνολογία και σε όσους απεχθάνονται τα μηνύματα. Αν ανήκετε σε μία από αυτές τις κατηγορίες, να το λέτε (δεν είναι ντροπή). Να μας το γνωστοποιείτε. Μη πω να κρατάτε ολόκληρη ταμπέλα που να το δηλώνει, γιατί είστε λίγοι και σας θέλουμε  στην παρέα μας.

Έτσι, με την αγνωμοσύνη που κουβαλάτε μερικοί (ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε) και μας ‘γράφετε’ με αυτόν το δειλό τρόπο, σας προκαλώ να το κάνετε και όταν μας πετυχαίνετε στο δρόμο. Εκεί να σας δω! Σας προκαλώ να μας δείξετε και από κοντά το υπέρτατο μεγαλείο σας! Μη διανοηθείτε να συμπεριφερθείτε σαν να μη συμβαίνει τίποτα, σαν όλα να είναι καλά. Αν αδιαφορείτε πραγματικά και δε θέλετε ‘πολλά πολλά’ μαζί μας, να μας το δείχνετε με την ίδια άνεση όταν συναντιούνται οι δρόμοι μας. Όταν το κάνετε αυτό – με επιτυχία πάντα- , τότε ελάτε να σας δείξω ποιος ‘Διαβάστηκε’.

Η λύση, επομένως, δεν είναι να τους αφήνουμε κι εμείς στο ‘Διαβάστηκε’. Η λύση είναι να τους απαντάμε και αργότερα να τους το ‘τρίβουμε’ στη μούρη (θα με θυμηθείτε κάποτε). Καθώς η συνέπεια στην εποχή του ‘Διαβάστηκε’ είναι αντίσταση, όπως γράφει ένα ρητό του Instagram (αφήνω αυτό εδώ). Εμείς θα είμαστε καλυμμένοι από την πλευρά μας.

Πιστέψετέ με, κάποια μέρα θα τους νοιάξει  και θα τους ‘τσούξει’ (ωραία ελληνικά) , μα μαντέψτε;; ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ!

Όχι, δε σας προτρέπω να αποκλείσετε άτομα απλά επειδή σας άφησαν στο ‘Διαβάστηκε’. Σας προτρέπω, ωστόσο, να καταλάβετε (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου) ότι αυτή η ανούσια -για πολλούς- κίνηση δεν αξίζει σε κανέναν. Ειδικά όταν δεν υπάρχει καμία απολύτως αιτία και αφορμή.

Ας αφήσουμε τους ‘Διαβάστηκε’ φίλους μας να ζουν στον δικό τους φανταστικό κόσμο. Ας τους δείξουμε πως ό,τι κάνουν σε εμάς· το κάνουν συγχρόνως στους ίδιους και ας τους επιτρέψουμε να έρθουν στον δικό μας κόσμο όταν ανακτήσουν τις ‘δυνάμεις’ τους και αποβάλλουν την αγένεια από μέσα τους. Τότε και μόνο τότε (για τους μαθηματικούς φίλους μας), θα τους κάνουμε παρέα και θα τους δώσουμε μία ακόμη ευκαιρία, εφόσον την αποζητήσουν.

Αυτά τα λίγα είχα να πω αυτή τη φορά!!! Μέχρι την επόμενη, να φοράτε μάσκες, ζώνες και κράνη.