Το Δράν

πόσες γυναικοκτονίες ακόμα

ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ;

Φοβάμαι, αλλά πρέπει να μείνω δυνατή. Πρέπει να μείνω δυνατή για Θέλω γιατί δεν αντέχω να ακούω συνέχεια «Να προσέχεις». Γιατί δεν θέλω ο θύτης να μυριστεί την αδυναμία μου. Δεν έχω περιθώρια να νιώσω αδύναμη. Είμαι συνεχώς ευάλωτη. Έτσι θέλουν να βλέπουν μια γυναίκα. Ευάλωτη , ανίκανη , μικροπρεπή , βλακώδη , αδύναμη. Μας κάνουν τους πατερναλιστές. Δεν σας χρειαζόμαστε. Έχουμε η μια την άλλη (;). Πόσο αναγκαία είναι τα θεμέλια του φεμινισμού και της αλληλεγγύης για την σημερινή κοινωνία. Δεν καταλαβαίνουμε.

Δεν μπορώ να βγω έξω μετά την 1:00 το βράδυ, γιατί φοβάμαι. Δεν μπορώ να φορέσω κοντό ρούχο, γιατί φοβάμαι. Η άγνοια σας και η βλακεία σας με πνίγει. Θέλω να απελευθερωθώ, να ξεράσω τις πατριαρχικές αντιλήψεις σας.

Είμαι γυναίκα, είμαι φεμινίστρια, αγαπώ τις γυναίκες και είμαι περήφανη.

Δεν αντέχετε να μας βλέπετε δυνατές και συσπειρωμένες. Το γυμνό δέρμα μας σας διεγείρει , αλλά το μυαλό μας σας αποβλακώνει. Η ομορφιά μας σας θαμπώνει. Δεν είμαι όμως αυτό που έχεις στο μυαλό σου.

Είμαι πολλά περισσότερα, δεν αξίζει να μάθεις. Δεν αξίζει να αναφέρεσαι στον όρο «γυναίκα». Δεν έχεις ιδέα τι είναι «γυναίκα». Και δεν θα μάθεις ποτέ. Η άγνοιά σου αντανακλάται στα λάθη της κοινωνίας.

Δεν φοβάμαι , σας λυπάμαι…

Πόσες ακόμα γυναικοκτονίες;