Το Δράν

Η ομάδα μας

Νίκος Μόκας

Νίκος Μόκας, Ιδρυτής και κεντρικός συντονιστής του Δράν

Είμαι φοιτητής της νομικής Αθηνών και μεγάλωσα στην Αθήνα. Στον ελεύθερό μου χρόνο μου ασχολούμαι με τη φωτογραφία,με τις πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών,με το τένις, άθλημα για το οποίο έχω πάθος απο τα έξι μου,  και με τη συγγραφή κειμένων στον προσωπικό μου ιστότοπο www.mokasopinion.com.

Θεωρώ πως Το Δράν θα λειτουργήσει ως ένα ανανεωμένο MokasOpinion, προσφέροντας σε κάθε νέο την πολύτιμη ευκαιρία να εκφραστεί, βάζοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο ένα μικρό λιθαράκι το οποίο θα βοηθήσει στην δημιουργία μιας κοινωνίας η οποία θα δίνει περισσότερο έμφαση στον ρόλο που διαδραματίζουν οι νέοι στην εύρυθμη λειτουργία της. Ελπίζω όλη σκληρή και προσωπική δουλειά για τη δημιουργία του ιστότοπου αυτού να ανταμειφθεί με την χαρούμενη συμμετοχή όλο και περισσότερων συνομηλίκών μου στο Δράν, ώστε να εκπληρωθεί το οραμά μου, η δημιουργία μιας οργανωμένης ένωσης  η οποία θα δίνει φωνή στους παραμελημένους απο την κοινωνία νέους του σήμερα.

Μέλος του δράν

Νίκος Γιάννος, υπεύθυνος ανάπτυξης WebRadio.

Ονομάζομαι Νίκος Γιάννος είμαι 18 ετών και ζω στην Αθήνα. Είμαι ένας δυναμικός άνθρωπος, αυστηρός με τον εαυτό μου και απαιτητικός, αλλά ταυτόχρονα εφευρετικός, τελειομανής και εργατικός. Στον ελεύθερο χρόνο μου, ασχολούμαι με την φωτογραφία, τον σιδηρόδρομο τα videogames και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Είμαι αισιόδοξος, με πολλές ιδέες και με ευχαριστεί ιδιαίτερα η προσφορά στον κοινωνικό μου περίγυρο.

Ο Νίκος θα βοηθήσει το Δράν να επεκταθεί, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του WebRadio του Δράν. Το ηλεκτρονικό αυτό ραδιόφωνο πρόκειται να φιλοξενεί εκπομπές οργανωμένες από τους ίδιους τους νέους, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι

Άκης Τσινίδης, υπεύθυνος μουσικού τομέα

Ονομάζομαι Άκης Τσινίδης, είμαι 18 ετών και διαμένω στην Αθήνα. Ως άτομο έχω πάθος με την μουσική, με την οποία ασχολούμαι απο μικρή ηλικία. Γνωρίζω πολύ καλά πιάνο και πρόσφατα άρχισα να μαθαίνω ηλεκτρική κιθάρα. Το αγαπημένο μου είδος μουσικής είναι η μέταλ, η οποία με εκφράζει απόλυτα και λατρεύω να βρίσκομαι σε συναυλίες με αυτό το είδος μουσικής. Στον ελεύθερό μου χρόνο, πέρα από το να ακούω μέταλ,διαβάζω βιβλία, διότι μου αρέσει να ανακαλύπτω νέες προοπτικές σε κάθε είδους ζήτημα.

Αποφάσισα να συμμετάσχω στο Δράν γιατί η μουσική είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και θεωρώ πως ο ιστότοπος της οργάνωσης είναι το κατάλληλο μέρος για να φιλοξενήσει τις δημιουργίες μου.

Σπύρος Χασάπης

Σπύρος Χασάπης, βασικό στέλεχος του WebRadio

Είμαι απλός αλλά έντονα σκεπτόμενος άνθρωπος. Νιώθω πως το να μελετάω και να τοποθετούμαι (σχεδόν) επί παντός επιστητού είναι πέραν από δικαίωμα μου, υποχρέωση μου απέναντι στον εαυτό μου. Πέραν αυτού, είμαι μετριοπαθής και αντιπαθώ τις ακρότητες. Η συμμετοχή στο Δράν φαίνεται να είναι μια ευχάριστη και ουσιαστική ασχολία που θα με βοηθάει να εκφράζομαι και να ξεσκάω.

Νίκος Βυτινιώτης

Νίκος Βυτινιώτης, βασικό στέλεχος WebRadio

Είμαι άτομο ιδιαίτερα κοινωνικό με έντονο ενδιαφέρον για τα κοινά και την πολιτική. Μου αρέσει πολύ η ιστορία και ψάχνω τρόπους που θα μου επέτρεπαν να εκφράσω την άποψή μου. Παίζω ποδόσφαιρο και μπάσκετ από μικρός και ακούω συχνά την αγαπημένη μου μουσική.


Μου αρέσει η ενασχόληση με τα κοινά και θέλω να προσφέρω στην κοινωνία και τον τόπο μου. Ψάχνω εδώ και καιρό έναν τρόπο ώστε να μπορέσω να εκφραστώ πάνω σε θέματα της επικαιρότητας και όχι μόνο. Πιστεύω οτι ως νέοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και έχουμε τεκμηριωμένη άποψη, αντίθετα με όσους μας υποτιμούν κάποιες φορές. Το δραν μπορεί να εκπροσωπήσει όλα αυτά που ψάχνω και ως κάτι καινοτόμο πιστεύω οτι θα το κάνει και πετυχημένα!! Επομένως για αυτό θέλω να γίνω μέλος του

Όλγα Καπενή

Όλγα Καπενή, βασικό στέλεχος τομέα αρθρογραφίας

Είμαι η Όλγα και έχω μεγάλη διάθεση να ασχολούμαι με τα κοινά είτε αφορούν κοινωνικά είτε πολιτικά προβλήματα. Ξεκίνησα να αρθρογραφώ ερασιτεχνικά πριν λίγο καιρό και κατάλαβα ότι μέσα από αυτό κερδίζω μεγάλη ικανοποίηση.

Πρώτα από όλα θέλω να γίνω μέλος του «ΔΡΑΝ» για να αποκτήσω την ευκαιρία να ασχοληθώ πιο σοβαρά με τη να αρθρογραφία. Δεύτερον , για να στηρίξω την τίμια προσπάθεια του φίλου μου , Νίκου Μόκα.

Αριστομένης Ρουμελιώτης

Αριστομένης Ρουμελιώτης, βασικό στέλεχος τομέα αρθρογραφίας

Είμαι ο Αριστομένης Ρουμελιώτης και είμαι 18 ετών. Σπουδάζω στο τμήμα της Νομικής του ΕΚΠΑ(1ο έτος) και είμαι ενεργό μέλος στην συγγραφή και διόρθωση λημμάτων στην Βικιπαίδεια. Στον ελεύθερο μου χρόνο διαβάζω διάφορα επιστημονικά βιβλία και άρθρα,κυρίως ιστορικά και φιλοσοφικά. Βαθιά προσωπική μου επιθυμία είναι να συμβάλλω στην εξέλιξη της εφηβικής και νεανικής κοινότητας στην Ελλάδα.

Τίνα Παντελιδάκη

Σταματίνα Παντελιδάκη, υπεύθυνη ανάπτυξης στα social media

Ονομάζομαι Τίνα και είμαι πρωτοετής φοιτήτρια της νομικής Αθηνών. Μου αρέσει ιδιαίτερα να εκφράζω την άποψή μου σε διάφορα θέματα της επικαιρότητας, σχολιάζοντας όλες τις πτυχές τους. Εξαιτίας αυτού αποφάσισα να συμμετάσχω στο Δράν, διότι θα μου προσφέρει τη δυνατότητα να εκφράζομαι ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς, αρθρογραφώντας κυρίως στον ιστότοπο. Επιπλέον θα έχω με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να έρθω σε επαφή μάζι με άλλα νέα άτομα που θα έχουν καινοτόμες ιδέες και ενδιαφέρουσες απόψεις.

 

Άγγελος Τσιρώνης

Άγγελος Τσιρώνης Μάριος, βασικό στέλεχος τομέα αρθρογραφίας

Ονομάζομαι Τσιρώνης Άγγελος, είμαι 19 χρονών και φοιτώ στην νομική σχολή. Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να αρθρογραφώ, σχολιάζοντας γεγονότα της επικαιρότητας ή γενικότερα όσες σκέψεις μου επιθυμώ να αποτυπωθούν στο χαρτί!

Επιθυμώ να συμμετάσχω στο δράν, προκειμένου να μου δοθεί η ευκαιρία να δημοσιοποιήσω μερικά άρθρα μου.

Σωτήρης Αναστασόπουλος

Σωτήρης Αναστασόπουλος, βασικό στέλεχος τομέα αρθρογραφίας

Θεωρώ πως είμαι εργατικός, δίνω προσοχή στην λεπτομέρεια, ενδιαφέρομαι για τα κοινά και χαίρομαι ιδιαιτέρως να συνεργάζομαι με άτομα που έχουμε παρόμοια ενδιαφέροντα.Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με ποδόσφαιρο και τέννις ενώ λατρεύω τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Θεωρώ πως οι νέοι έχουν φωνή και τι καλύτερο από το να ακουστούν μέσω μιας ένωσης η οποία απαρτίζεται από νέους με τις ίδιες ανησυχίες και την ίδια επιθυμία για ενασχόληση με ζητήματα που αφορούν τον κόσμο γύρω μας!

Σπύρος Σκουτέρης

Σπύρος Σκουτέρης, υπεύθυνος ανάπτυξης μουσικού τομέα

Είμαι αθλητικός, δραστήριος, εργατικός, έτοιμος να αντεπεξέλθω γρήγορα σε νέα δεδομένα. Μου αρέσει η μουσική με την οποία ασχολούμαι και ο στίβος. Βλέπω τηλεόραση και ασχολούμαι με τις ταινίες και τον κινηματογράφο επίσης πέρα από τα παραπάνω.

Επιθυμώ να γίνω μέλος του δράν επειδή έχω ακούσει πολύ καλά λόγια από γνωστούς και θεωρώ ότι η συμμετοχή μου, μικρή ή μεγάλη, θα βοηθήσει και άλλους και τον εαυτό μου.

Γιάννης Παριανός

Γιάννης Παριανός, βασικό στέλεχος WebRadio

Είμαι ένα άτομο που λατρεύει την ιστορία και την θεωρώ μια από τις πιο σημαντικές επιστήμες που ανέπτυξε η ανθρωπότητα. Επιζητώ μέσα από αυτήν να κατανοήσω τον άνθρωπο και να δω με μια πιο καθαρή ματιά τα γεγονότα του σήμερα. Όμως εννοείται πως πέρα από την ιστορία λατρεύω τις συζητήσεις για την μουσική, τα πολιτικά ζητήματα και την τέχνη.

Μύριαμ Μανσούρ

Μύριαμ Μανσούρ, βασικό στέλεχος τομέα αρθρογραφίας

Ονομάζομαι Μύριαμ Μανσούρ , είμαι 18 ετών και φοιτώ στο τμήμα της Νομικής Κομοτηνής . Θεωρώ , πως σε μια εποχή όπου σημειώνονται καθημερινά υψίστης σημασίας κοινωνικές , οικονομικές , πολιτικές , αλλά και πολιτισμικές αλλαγές καθίσταται απαραίτητο εμείς οι νέοι να εκφράζουμε ελεύθερα τις απόψεις αλλά και τους επικείμενους προβληματισμούς μας περί αυτών .

Αποφάσισα να συμμετάσχω στο «Δράν» αρχικά διότι πιστεύω πως θα είναι μια ιδανική ευκαιρία εξοικείωσης με τον τομέα της επικοινωνίας , της αρθρογραφίας και φυσικά της αλληλεπίδρασης με άλλα άτομα . Επιπροσθέτως ,μέσω αυτού του πρότζεκτ θεωρώ πως θα αποκτήσω καινούριες ουσιώδεις γνώσεις , και τέλος θα έχω την δυνατότητα να γνωρίσω , αλλά και να ανταλλάξω νέες και πρωτότυπες ιδέες .

Παναγιώτα Σκεύα

Παναγιώτα Σκεύα, βασικό στέλεχος του τομέα αρθρογραφίας

Ονομάζομαι Παναγιώτα Σκεύα και είμαι πρωτοετής φοιτήτρια του τιμήματος της νομικής σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Είμαι ένα άτομο, που μέσω του γραψίματος άρθρων στον ελεύθερο χρόνο μου θέλω να ευαισθητοποιώ τον περίγυρο μου για θέματα της επικαιρότητας, θίγοντας κάθε φορά έναν προβληματισμό και συνάμα περνώντας ένα ουσιώδες μήνυμα.

Παρά το νεαρό της ηλικίας μου 18 ετών έχω την όρεξη ,το χρόνο και την καλή διάθεση να συμμετάσχω στο Δράν Με απώτερο στόχο να εκφράσω και να θίξω παράλληλα τις αντιλήψεις μου και συγχρόνως μέσα των άρθρων να ευαισθητοποιήσω τους γύρω μου για διάφορα θέματα που είτε άμεσα είτε έμμεσα μας αφορούν όλους. Στόχος μου σε κάθε περίπτωση θα ήταν να συνεισφέρω με κάθε δυνατό τρόπο στην Απαλλαγή στερεοτύπων και ρατσιστικών αντιλήψεων που μαστίζουν την σύγχρονη κοινωνία και συγχρόνως θα συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του Δράν Να προσπαθήσουμε ως νέα γενιά να αλλάξουμε τον κόσμο.

Κυριάκος Καρυπίδης

Κυριάκος Καρυπίδης, βασικό στέλεχος του τομέα αρθρογραφίας

Ονομάζομαι Καρυπίδης Κυριάκος και είμαι 17 ετών. Ως άτομο, θα με χαρακτήριζα πολυπράγμων και με πολλά όνειρα για το μέλλον. Ένα από τα πράγματα που θα ήθελα να κάνω στο μέλλον είναι να ταξιδέψω. Και μάλιστα πολύ. Όσον αφορά τις βλέψεις μου για την μελλοντική ακαδημαϊκή και επαγγελματική μου πορεία, για αυτές δεν είμαι πλήρως βέβαιος. Το μόνο που μπορώ να πω, είναι πως θα μου άρεσε να σπουδάσω σε ένα από τα τμήματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και ίσως να ασχοληθώ με τη δημοσιογραφία.

Θεωρώ πως το Δραν είναι ένα εξαιρετικό μέσο που βοηθάει τους νέους να εκφράσουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σχετικά με τα διάφορα θέματα της επικαιρότητας. Ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα παρά να στηρίξω αυτήν την πρωτοβουλία. Παράλληλα, θα μου άρεσε να ασχοληθώ μελλοντικά με την δημοσιογραφία. Πιστεύω λοιπόν πως “Το Δραν” μπορεί να αποτελέσει ένα “πρώτο βήμα”.

Κωνσταντίνος Στεργίου

Κωνσταντίνος Στεργίου, βασικό στέλεχος τομέα αρθρογραφίας

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Στεργίου, είμαι 18 ετών και πρωτοετής φοιτητής στη Νομική Σχολή Αθηνών. Ως απόφοιτος Μουσικού Σχολείου, η μουσική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου και έναν από τους τρόπους έκφρασης μου, όπως επίσης και η ποίηση. Εκτός αυτών, μου αρέσουν οι φιλοσοφικές συζητήσεις και η ανταλλαγή απόψεων για θέματα της επικαιρότητας.

Με τη συμμετοχή μου στο “Δράν” έχω τη δυνατότητα να αποτυπώνω ελεύθερα και δημόσια τη σκέψη μου, σχετικά με θέματα που με προβληματίζουν. Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελεί μια νεανική καινοτομία και απευθύνεται στη συλλογική δράση και έκφραση, της οποίας μέρος θέλω να είμαι κι εγώ.

Δήμητρα Σάπικα

Δήμητρα Σάπικα, βασικό στέλεχος τομέα αρθρογραφίας

Η εργατικότητα, η δημιουργικότητα, το κέφι και η φαντασία μου αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μου. Το ενδιαφέρον μου για την αρθρογραφία ανέκυψε από την ευαισθητοποίηση μου απέναντι στα ζητήματα της επικαιρότητας και από την επιθυμία μου να εκφράζω ελεύθερα τις προσωπικές μου σκέψεις. Παράλληλα, απολαμβάνω ιδιαίτερα τον χορό, τα ταξίδια, τη μαγειρική, την παρακολούθηση ταινιών και τον χρόνο με τα αγαπημένα μου πρόσωπα.

Η ανάγκη μου να εκφράζω τις απόψεις μου και να τοποθετούμαι απέναντι στα γεγονότα της επικαιρότητας συνέβαλαν αποφασιστικά στο να επιθυμώ να ενταχθώ στο “Δράν “. Επιπλέον, η επιθυμία μου να αποτελέσω μέλος στην ομάδα του “Δράν” έγκειται και στο γεγονός ότι επιτρέπει την πολυφωνία, την αδέσμευτη διατύπωση προσωπικών σκέψεων και την ελευθερία της έκφρασης.

Βασιλική Πάτση

Βασιλική Πάτση, βασικό στέλεχος τομέα αρθρογραφίας

Ονομάζομαι Πάτση Βασιλική, είμαι 20 ετών και σπουδάζω στο Ελληνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Μαθηματικών. Ασχολούμαι 15 χρόνια με τους παραδοσιακούς χορούς, λάτιν καθώς και με την φωτογραφία.

Πιστεύω πως είναι ο ιδανικός χώρος να εκφραστώ ως νέα πάνω σε διάφορα θέματα, επικαιρότητας και μη, γνωρίζοντας παράλληλα και άλλα άτομα με τις ίδιες ανησυχίες και ανταλλάζοντας απόψεις με εκείνα.

Μαρία Ιωάννα Σωτηροπούλου

Μαρία Ιωάννα Σωτηροπούλου, βασικό στέλεχος τομέα αρθρογραφίας

Είμαι η Μαρία-Ιωάννα Σωτηροπούλου (ή αλλιώς Μαιρηάννα), είμαι 20 ετών και σπουδάζω στο Μαθηματικό Πατρών. Μου αρέσει πολύ ο αθλητισμός, η φύση, τα ζώα και ειδικά τα σκυλιά , η μόδα, η φωτογραφία και γενικότερα θέλω πολύ να γνωρίσω νέα άτομα, να δω νέα πράγματα, να ζήσω νέες εμπειρίες και να έρθω σε επαφή με ανθρώπους τόσο με τις ίδιες όσο και με διαφορετικές απόψεις και πεποιθήσεις. Ασχολούμαι αρκετά με την φωτογραφία και ψάχνομαι πάνω σε αυτόν τον τομέα, ωστόσο μου αρέσει και η αρθρογραφία – όσο και αν με δυσκολεύει κάπως -. Τον τελευταίο καιρό, με όλα αυτά που συμβαίνουν τόσο στον εσωτερικό μας κόσμο όσο και στον εξωτερικό, νιώθω την ανάγκη να εκφράσω με κάποιον τρόπο τα συναισθήματά μου και να τα μοιραστώ γιατί είμαι σίγουρη πως σχεδόν όλοι έχουμε παρόμοιες ανησυχίες και ανασφάλειες, που δυστυχώς οι περισσότεροι δεν εκφράζουν.

Μυρτώ Αργυρού

Μυρτώ Αργυρού, βασικό στέλεχος τομέα Web Radio

Μια λέξη. Πάθος. Πάθος για τι; Μια έννοια: επίστημη. Είμαι φοιτήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ως λάτρης των φυσικών και θετικών επιστημών, δεν θα μπορούσα παρά να διδάσκω τα συγκεκριμένα μαθήματα σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στον ελεύθερο χρόνο μου, ασχολούμαι με την μουσική, ενώ παράλληλα σε non-covid εποχες ασχολούμαι με τον χορό. Θα ήθελα να συμμετέχω στο Δραν, καθώς θεωρώ πως είναι ένας άμεσος τρόπος έκφρασης της νεολαίας, ενώ παράλληλα αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας

Χαραλάμπης Παπαδάτος

Χαραλάμπης Παπαδάτος, κεντρικός οργανωτής τομέα Τεχνολογίας

Είμαι ο Χαραλάμπης και ασχολούμαι με τον προγραμματισμό από το γυμνάσιο και σπουδάζω στο τμήμα φυσικής στο ΕΚΠΑ. Ακόμα μου αρέσει η ζωγραφική, το σκάκι και η ξιφασκία.

Έχω σκοπό να συνδυάσω αυτές τις γνώσεις που θα κερδίσω έτσι ώστε σε συνεργασία και με άλλους έφηβους να βελτιώσουμε τον κόσμο μας τεχνολογικά με μικρά η μεγάλα επιτεύγματα.

Αναστάσης Βγενόπουλος

Αναστάσης Βγενόπουλος, βασικό στέλεχος τομέα αρθρογραφίας

Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να ακούω μουσική και να αθλούμαι. Μου αρέσει επίσης να ενημερώνομαι τι συμβαίνει στο κόσμο και να γράφω άρθρα εκθέτοντας την γνώμη μου. Θέλω να συμμετάσχω στο Δράν γιατί θεωρώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία να ενταχθώ σε μία ομάδα νέων, να δημοσιεύω άρθρα που γράφω και να συνεργαστώ με άτομα με κοινά ενδιαφέροντα.

Μαρία Απλαδά

Μαρία Απλαδά, βασικό στέλεχος τομέα αρθρογραφίας

Είμαι φοιτήτρια Αρχειονομίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ειδικεύομαι δηλαδή στην επιστήμη της πληροφορίας. Τον τελευταίο χρόνο ασχολούμαι με την εθελοντική αρθρογραφία μέσα από την οποία πραγματεύομαι θέματα κοινωνικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου. Δηλώνω λάτρης της φύσης, της τέχνης, των βιβλίων και του κρασιού(πάντα με μέτρο). Θα ήθελα να συμμετάσχω στο Δράν κυρίως για να βοηθήσω με την συγγραφική φωνή μου συνομηλίκους να μην νιώθουν μόνοι ή αβοήθητοι μέσα σε μια σκληρή κοινωνία.

Νάσια Λαζανάκη

Νάσια Λαζανάκη, βασικό στέλεχος τομέα αρθρογραφίας

Ονομάζομαι Λαζανάκη Νάσια , είμαι 19 χρόνων και είμαι φοιτήτρια της Νομικής Αθηνών. Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να ασχολούμαι με τη γυμναστική και το χορό και να καλλιεργώ τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά μου , ώστε να βελτιώνομαι και να εξελίσσομαι. Ως άνθρωπος , δίνω μεγάλη βαρύτητα και προσοχή σε αξίες , όπως η οικογένεια και η φιλία , ενώ με ενθουσιάζει να μαθαίνω και να γνωρίζω καινούργια πράγματα και να αποκτώ εμπειρίες. Γι’αυτό και λατρεύω και τα ταξίδια. Γενικά , είμαι πολύ αισιόδοξος

Κωνσταντίνος Μανωλάς

Κωνσταντίνος Μανωλάς, βασικό στέλεχος τομέα αρθρογραφίας

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Μανωλάς. Είμαι 18 ετών και προσεχώς φοιτητής της Νομικής Σχολής της Αθήνας. Μεγάλωσα στην Αθήνα, ενώ τα ενδιαφέροντά μου περιλαμβάνουν την ανάγνωση βιβλίων κοινωνικής και φιλοσοφικής χροιάς και τον αθλητισμό.

Μαρία Μαρτσούκα

Μαρία Μαρτσούκα, βασικό στέλεχος τομέα αρθρογραφίας

Μαριαλένα Σκιαδά

Μαριαλένα Σκιαδά, βασικό στέλεχος τομέα αρθρογραφίας

Είμαι 18 χρονών και προσεχώς φοιτήτρια Νομικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μου αρέσει πολύ να ακούω μουσική και να διαβάζω ποίηση. Συμμετέχω στο Δραν, γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να εκφράζομαι ελεύθερα και να έρχομαι σε επαφή με άλλα νεαρά άτομα και τις δικές τους απόψεις.

Γιώργος Βλάχος

Γιώργος Βλάχος, βασικό στέλεχος τομέα αρθρογραφίας

Είμαι 18 ετών και προσεχώς πρωτοετής φοιτητής Νομικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στον ελεύθερο χρόνο μου, ασχολούμαι με τη συγγραφή, καθώς με βοηθά να εκφράζω τα συναισθήματά μου και να οργανώνω τις σκέψεις μου. Πιστεύω ακράδαντα πως κάθε νέος οφείλει να ενημερώνεται και να εκφέρει γνώμη για τη σύγχρονη πραγματικότητα, οπότε χαίρομαι ιδιαίτερα που το Δράν δίνει στον καθένα από εμάς την ευκαιρία να διατυπώσει τις απόψεις του.

Γιάννης Ζερβός

Ιωάννης Ζερβός, βασικό στέλεχος τομέα αρθρογραφίας

Ονομάζομαι Ζερβός Ιωάννης, γεννηθείς το 2001, γέννημα θρέμμα Κατερινιώτης, Πόντιος και φοιτητής του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Ενδιαφέροντα μου είναι η ανάγνωση βιβλίων ( κυρίως ιστορικού ενδιαφέροντος ), η μουσική ( λάτρης του ρεμπέτικου, λαϊκού, παραδοσιακού ), να αθλούμαι και το να είμαι ενεργός στις πολιτικές εξελίξεις με ιδιαίτερη αδυναμία σε ήρεμες συζητήσεις πολιτικού-ιδεολογικού και ιστορικού περιεχομένου. Επίσης είμαι συλλέκτης παλαιών αντικειμένων, βιβλίων και φωτογραφιών με αγάπη για τα retro. Στο Δραν θα ήθελα να συμμετάσχω διότι βλέπω πως είναι ένα διαδικτυακό μέρος που δίνει στον καθένα και στην καθεμία τη δυνατότητα να εκφράσει δημόσια τις ανησυχίες του/της και να εκφέρει απόψεις για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Είναι μία σπουδαία πρωτοβουλία για την νεολαία που πάει κόντρα στην επικρατούσα άποψη ότι οι νέοι/νέες δεν ασχολούνται με τα κοινά και αδιαφορούν για τα πάντα γύρω τους. Μέσω της γνώσης μου ( χωρίς να μπαίνω σε θέση αυθεντίας ) σε ποικίλα ιστορικά θέματα νεότερης ιστορίας και της τακτικής ενασχόλησης μου με το να δίνω το «παρόν» στα πολιτικά ζητήματα της επικαιρότητας θεωρώ πως θα μπορούσα να προσφέρω και εγώ στην τεράστια αυτή προσπάθεια ανταλλαγής γνώσεων μέσω της αρθρογραφίας.

Κυριακή Μαρκουτσάκη

Κυριακή Μαρκουτσάκη, βασικό στέλεχος τομέα αρθρογραφίας

Λέγομαι Κυριακή Μαρκουτσάκη. Είμαι ανήσυχο πνεύμα και αρκετά δραστήρια. Μ’αρέσει να ψάχνω πληροφορίες και να μαθαίνω συνεχώς νέα πράγματα. Μου αρέσει να έρχομαι σε επαφή με το διαφορετικό και να το αγκαλιάζω. Διαβάζω πολλά βιβλία και λατρεύω το γράψιμο και την επικοινωνία με τον κόσμο. Στο Δράν θα ήθελα να συμμετάσχω διότι βλέπω πως είναι ένα διαδικτυακό μέρος που δίνει στον καθένα και στην καθεμία τη δυνατότητα να εκφράσει δημόσια τις ανησυχίες του/της και να εκφέρει απόψεις για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Είναι μία σπουδαία πρωτοβουλία για την νεολαία που πάει κόντρα στην επικρατούσα άποψη ότι οι νέοι/νέες δεν ασχολούνται με τα κοινά και αδιαφορούν για τα πάντα γύρω τους. Μέσω της γνώσης μου ( χωρίς να μπαίνω σε θέση αυθεντίας ) σε ποικίλα ιστορικά θέματα νεότερης ιστορίας και της τακτικής ενασχόλησης μου με το να δίνω το «παρόν» στα πολιτικά ζητήματα της επικαιρότητας θεωρώ πως θα μπορούσα να προσφέρω και εγώ στην τεράστια αυτή προσπάθεια ανταλλαγής γνώσεων μέσω της αρθρογραφίας

Ιωάννα Κρέτση

Ιωάννα Κρέτση, βασικό στέλεχος τομέα αρθρογραφίας

Είμαι μια νέα δραστήρια φοιτήτρια νομικής γεμάτη φιλοδοξίες και όνειρα Θέλω να βοηθήσω την ανθρωπότητα ώστε να γίνει ο κόσμος στον οποίο ζούμε λίγο πιο ανθρώπινος Είμαι υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεωρώ ατομική ευθύνη του καθενός από εμάς την συμμετοχή στα κοινά ζητήματα Είμαι ιδεαλιστρια και στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την φωνητική, τον μοντέρνο χορό και το θέατρο. Επιπροσθετως ήμουν προσκοπος και έχω συμμετάσχει σε ποικίλες δράσεις. Μαρεσουν τα ταξίδια γιατί διευρύνουν τους πνευματικούς μας ορίζοντες και λατρεύω να ενημερώνομαι για τα τεκταινόμενα! Λατρεύω την ποίηση και τα λογοτεχνικά βιβλία Περνάω ώρες ολόκληρες στην τοπική βιβλιοθήκη Συνοψίζοντας μου αρέσει να κάνω τους ανθρώπους να χαμογελούν!

 
Χαρά Καραχάλιου

Χαρά Καραχάλιου, βασικό στέλεχος τομέα αρθρογραφίας

Είμαι 18 ετών, διαμενω στην Πάτρα, αποφοίτησα από το Πειραματικο Λυκειο Πανεπιστημιου Πατρών και ετοιμαζομαι να φοιτησω στη Νομικη Σχολή Αθηνών. Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με τη μουσικη, παιζω τεννις και περνάω ποιοτικό χρόνο με τους φίλους μου. Μου αρέσει πολύ να βοηθάω ανθρώπους με οποιο τρόπο μπορώ. Ειμαι οργανωτική και φέρνω πάντα εις πέρας οτιδήποτε αναλαμβάνω προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ιωάννα Παπαθανασίου

Ιωάννα Παπαθανασίου, βασικό στέλεχος τομέα αρθρογραφίας

Ονομάζομαι Παπαθανασίου Ιωάννα και είμαι φοιτήτρια της νομικής στο Ε.Κ.Π.Α.. Αγαπώ τη λογοτεχνία και την ποίηση, ασχολούμαι απο μικρή με τον χορό, απολαμβάνω το θέατρο και τον κινηματοράφο. Έχω ασχοληθεί με πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προγράμματα, ομάδες debate, ρητορική, MUN και πλήθος project με κοινωνικό περιεχόμενο. Η συγγραφή και κατ’ επέκταση η αρθρογραφία είναι για εμένα μια ευκαρία επικοινωνίας, μια πύλη ανάμεσα στον κόσμο και τον εαυτό μου. Ως μέλος, λοιπόν, του δράν προσδοκώ να ακούσω και να ακουστώ, να έρθω σε επαφή με διαφορετικούς ανθρώπους, να προβληματιστώ και με κάθε τρόπο να ενεργοποιηθώ.

Στέφανος Ζαμπακίκας

Στέφανος Ζαμπακίκας, βασικό αρθρογραφικό στέλεχος από το "Δίκτυο Νέων Λάρισας"

Ονομάζομαι Στέφανος Ζαμπακίκας είμαι 18 χρονών και είμαι πρωτοετής φοιτητής στη νομική σχολή Αθηνών. Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να αθλούμαι και να αρθρογραφώ ώστε να αποτυπώνω τις σκέψεις μου και να σχολιάζω ορισμένα γεγονότα της επικαιρότητας. Ο λόγος που θέλω να συμμετάσχω στο Δραν είναι για να δημοσιεύονται τα άρθρα μου σε μια ψηφιακή πλατφόρμα και να γνωρίσω νέους και νέες της ηλικίας μου με τα ίδια ενδιαφέροντα. 

Στέλλα Μίτιλη

Στέλλα Μίτιλη, βασικό αρθρογραφικό στέλεχος από το "Δίκτυο Νέων Λάρισας"

Με ενδιέφερε η αρθρογραφία ανέκαθεν και γι’αυτό έχω συμμετάσχει και σε άλλες ομάδες αρθρογραφίας• πόσο μάλλον λοιπόν, όταν μέσω της αρθρογραφίας μπορώ να προσφέρω ως νέα στο κοινωνικό σύνολο με τις ιδέες μου και συνδράμοντας στον στόχο να αποκτήσουν οι νέοι φωνή, ιδίως ενόψει και της συμμετοχής μου στο Δίκτυο Νέων Λάρισας ως Αντιπρόεδρος, που συνεργάζεται με ιδιαίτερη επιτυχία με το Δράν, που το στηρίζουμε και μας στηρίζει.

Βασίλης Καραγιάννης

Βασίλης Καραγιάννης, βασικό αρθρογραφικό στέλεχος από το "Δίκτυο Νέων Λάρισας"

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πραιτώρι της Ελασσόνας. Ζει στην Αθήνα όπου σπουδάζει Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τον ελεύθερο του χρόνο του αρέσει να τον περνάει με φίλους. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με το κομμάτι της αρθρογραφίας κατά την διάρκεια των σπουδών του.

Αντώνης Στρατόπουλος

Αντώνης Στρατόπουλος, βασικό αρθρογραφικό στέλεχος από το "Δίκτυο Νέων Λάρισας"

Ονομάζομαι Αντώνης Στρατόπουλος, γεννήθηκα στις 15/2/2002, κατάγομαι από το Μακρυχώρι Λάρισας και είμαι φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στη Κόρινθο. Στον ελεύθερο μου χρόνο μού αρέσει να μελετάω το ρεμπέτικο τραγούδι και είμαι γνώστης μπουζουκιού φοιτώντας τρία χρόνια σε Μουσική Σχολή.

Γιώργος Μακαγιός

Γιώργος Μακαγιός, Πρόεδρος του "Δικτύου Νέων Λάρισας"

Ο Γεώργιος Μακαγιός γεννήθηκε στον Τύρναβο και κατοικεί στην Θεσσαλονίκη. Είναι πρωτοετής φοιτητής της Νομικής Α.Π.Θ. και κάτοχος πτυχίων Αγγλικής και Γαλλικής Γλώσσας. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την εκμάθηση Ευρωπαϊκής & Βυζαντινής Μουσικής και ερασιτεχνικά με την Παραδοσιακή Μουσική. Επιπλέον, έχει ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το θέατρο συμμετέχοντας σε δύο μαθητικές θεατρικές παραστάσεις βραβευμένες σε Διεθνείς Αγώνες Τέχνης. Είναι Πρόεδρος του Δικτύου Νέων Λάρισας και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται σε μαθητικά και φοιτητικά προγράμματα έχοντας λάβει μέρος σε προσομοιώσεις του Ο.Η.Ε. σε Γαλλία (Grenoble, 2019 & 2020) και Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, 2019), στο 1ο Περιφερειακό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλίας (Λάρισα, 2019), σε Ρητορικούς Αγώνες Ξένων εν Ελλάδι Κολλεγίων (Θεσσαλονίκη 2019 & Αθήνα 2021), καθώς και σε διαγωνισμούς φωτογραφίας και συγγραφής αποσπώντας τιμητικές διακρίσεις (Βραβείο καλύτερου αγορητή, 1ο Βραβείο Προτρεπτικού Λόγου, Εύφημο μνεία λόγου κλπ). Το 2018 κυκλοφόρησε το βιβλίο του (σε συνεργασία με τον Γ. Κουγιαγκά), με τίτλο «ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: Οδοιπορικό στις Εκκλησίες της ‘‘Δεύτερης Ιερουσαλήμ’’», ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε τοπικές εφημερίδες, ιστοσελίδες και blogs. Ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τον τόπο του και προσπαθεί με κάθε τρόπο να συμβάλλει τόσο στην ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, όσο και στη γενικότερη πρόοδο της σύγχρονης κοινωνίας, ατενίζοντας με αισιοδοξία ένα καλύτερο μέλλον!

Αγαμέμνονας Αντωνούλης

Αγαμέμνονας Αντωνούλης, βασικό αρθρογραφικό στέλεχος του "Δικτύου Νέων Λάρισας"

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Το 2018 εισήχθη στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, απ’ όπου και αποφοίτησε από αυτή τον Μάρτιο του 2021. Το Νοέμβριο του 2019 συμμετείχε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλίας, όπου και βραβεύτηκε για την παρουσία του εκεί με το Βραβείο Ρητορείας. Το Σεπτέμβριο του 2020 επιλέχθηκε να είναι ένας από τους πρώτους Δημοτικούς Συμβούλους Νεολαίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων με ετήσια θητεία. Το Δεκέμβριο του 2020, ίδρυσε το Δίκτυο Νέων Λάρισας, μια ανεξάρτητη, ακομμάτιστη και αδογμάτιστη οργάνωση νεολαίας που δραστηριοποιείται σε όλο το Νομό Λάρισας και αριθμεί σήμερα πάνω από 400 μέλη. Αποχώρησε από την Προεδρία του Δικτύου τον Ιούλιο του 2022. Είναι πτυχιούχος Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας του ΙΕΚ Ακμή, ενώ τον Αύγουστο του 2022 εισήχθη στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ενδιαφέρον του για κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα είναι έντονο και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που εντάχθηκε στην ομάδα του Δράν. Μέσα από τη γνωριμία μεταξύ των μελών του Δράν, την ανταλλαγή απόψεων και την τακτική αρθρογραφία στην ιστοσελίδα του, εκτιμά ότι οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν πολλά οφέλη και να αντιληφθούν επαρκώς το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου μας.